Buta Shogayaki

Buta Shogayaki

(vepřové maso na zázvoru)

 

Ingredience:

  • vepřové maso (bok)
  • cukr (1 polévková lžíce)
  • čerstvý zázvor
  • japonské dochucovadlo Mirin (4 polévkové lžíce)
  • japonská sójová omáčka (4 polévkové lžíce)
  • japonské rýžové víno Ryorishu (2 polévkové lžíce)
  • slunečnicový olej
  • cibule

 

 

Postup přípravy:

 

Cibuli nakrájíme na tenké podlouhlé kousky. Čerstvý zázvor upravíme třením do kašovité podoby.

 

Příprava omáčky:

 

Do mísy postupně přidáme japonskou sójovou omáčku, japonské rýžové víno Ryorishu, japonské dochucovadlo Mirin, cukr a 1 polévkou lžíci upraveného zázvoru. Vše pořádně promícháme a umístíme do hrnce. Vzniklou omáčku necháme pár minut povařit na vysokou teplotu.

 

Příprava masa:

 

Plátky vepřového boku nakrájíme na menší kousky.

Mezitím rozetřeme 1-2 polévkové lžíce slunečnicového oleje po celém povrchu pánve a zahřejeme na vysokou teplotu. Poté přidáme na pánev plátky vepřového boku v kombinaci s cibulí. Maso i cibuli lehce osmažíme z obou stran.

V momentě, kdy bude maso osmažené, přidáme omáčku, kterou jsme dříve připravili. Celý obsah pánve necháme na závěr ještě chvíli smažit.

 

Vepřové maso na zázvoru podáváme s hlávkovým salátem.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem