Buta Shogayaki
Buta Shogayaki
(vepřové maso na zázvoru)
Ingredience:
- vepřové maso (bok)
- cukr (1 polévková lžíce)
- čerstvý zázvor
- japonské dochucovadlo Mirin (4 polévkové lžíce)
- japonská sójová omáčka (4 polévkové lžíce)
- japonské rýžové víno Ryorishu (2 polévkové lžíce)
- slunečnicový olej
- cibule
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na tenké podlouhlé kousky. Čerstvý zázvor upravíme třením do kašovité podoby.
Příprava omáčky:
Do mísy postupně přidáme japonskou sójovou omáčku, japonské rýžové víno Ryorishu, japonské dochucovadlo Mirin, cukr a 1 polévkou lžíci upraveného zázvoru. Vše pořádně promícháme a umístíme do hrnce. Vzniklou omáčku necháme pár minut povařit na vysokou teplotu.
Příprava masa:
Plátky vepřového boku nakrájíme na menší kousky.
Mezitím rozetřeme 1-2 polévkové lžíce slunečnicového oleje po celém povrchu pánve a zahřejeme na vysokou teplotu. Poté přidáme na pánev plátky vepřového boku v kombinaci s cibulí. Maso i cibuli lehce osmažíme z obou stran.
V momentě, kdy bude maso osmažené, přidáme omáčku, kterou jsme dříve připravili. Celý obsah pánve necháme na závěr ještě chvíli smažit.
Vepřové maso na zázvoru podáváme s hlávkovým salátem.
Přejeme dobrou chuť!
Nejprodávanější
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop).
-
Yamasa Shoyu 1l – Skladem170 Kč
Sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí.
-
S&B Shichimi Togarashi 15g – Skladem90 Kč
Koření se sedmi druhy chilli (Tato cena platí pouze přes e-shop).
-
Kikkoman Tamari Gluten Free 1L - bezlepková sójová omáčka – Skladem240 Kč
Tradiční japonská sojová omáčka bez pšenice
-
Yamasa Shoyu 150ml – Skladem90 Kč
sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí
-
Kikkoman Tamari Gluten Free 150ml - bezlepková sójová omáčka – Skladem130 Kč
Tradiční japonská sojová omáčka bez pšenice
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem