Ikameshi

 

(sépie plněná rýží)

 

Ingredience:

 

4ks sépie

180g sladké rýže

 

150ml vody

3 polévkové lžíce japonské sójové omáčky

1 polévková lžíce japonského dochucovadla Mirin

1 polévková lžíce japonského vína na vaření Ryorishu

3 polévkové lžíce cukru krystal

zázvor

½ čajové lžíce japonského granulovaného rybího vývaru Dashi no Moto

      

Postup přípravy:

 

1) Sladkou rýži několikrát propláchneme ve vodě a necháme odstát 30 – 60 minut ve studené vodě.

    Poté rýži scedíme.

2) Očistíme sépii.

3) Pomocí vidličky tělo sépie na několika místech propíchneme, aby sépie při vaření nepopraskala.

4) Sépii naplníme sladkou rýží do zhruba 70% a pomocí špejle sépii uzavřeme.

5) Do tlakového hrnce vložíme vodu, sójovou omáčku, Mirin, Ryorishu, cukr, zázvor, Dashi no Moto a sépii z bodu 4.

    Poté uzavřeme hrnec poklicí a vše začneme vařit na velký plamen.

    Jakmile začne z tlakového hrnce unikat pára, plamen stáhneme a vaříme 10 minut.

    Hrnec opatrně otevřeme, sépii otočíme na druhou stranu, hrnec opět uzavřeme poklicí a postup opakujeme.

 

 

 

 

 

                                                                                                                Přejeme dobrou chuť!

 

 

 
65
320165320

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem