Somen
(tenké pšeničné nudle s omáčkou – teplá a studená verze)
Ingredience (pro 2-3 porce):
- plátky vepřového boku (200g)
- japonské pšeničné nudle Somen
- japonský sezamový olej
- korejský salát Kimchi (100g)
- japonská sójová omáčka (2 polévkové lžíce)
- japonská omáčka Tsuyu (6 polévkových lžic)
- omáčka na salát Kimchi – Kimchi no Moto (2 čajové lžíce)
- voda (1,2l)
Postup přípravy:
- Maso nakrájíme na malé kousky.
- Do hrnce vlijeme trochu sezamového oleje a zahřejeme na vysokou teplotu.
- Přidáme nakrájené maso, které necháme lehce opéct.
- V momentě, kdy je maso lehce opečené, přidáme korejský salát Kimchi, japonskou sójovou omáčku, japonskou omáčku Tsuyu a zálivku Kimchi no Moto.
- Přidáme vodu a za stálého míchání vaříme až do doby, kdy je maso kompletně uvařené.
- Až se tak stane, přidáme japonské pšeničné nudle Somen, které rozpůlíme.
- Teplotu snížíme a celý obsah hrnce vaříme zhruba další 4 minuty.
Přejeme dobrou chuť!
Nejprodávanější
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop).
-
Kikkoman sójová omáčka 150 ml – Skladem70 Kč
lahodná japonská sójová omáčka tradiční chutí - vhodná na sushi
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem