Somen

 

(tenké pšeničné nudle s omáčkou – teplá a studená verze)

 

Ingredience (pro 2-3 porce):

  • plátky vepřového boku (200g)
  • japonské pšeničné nudle Somen
  • japonský sezamový olej
  • korejský salát Kimchi (100g)
  • japonská sójová omáčka (2 polévkové lžíce)
  • japonská omáčka Tsuyu (6 polévkových lžic)
  • omáčka na salát Kimchi – Kimchi no Moto (2 čajové lžíce)
  • voda (1,2l)

 

 

Postup přípravy:

  1. Maso nakrájíme na malé kousky.
  2. Do hrnce vlijeme trochu sezamového oleje a zahřejeme na vysokou teplotu.
  3. Přidáme nakrájené maso, které necháme lehce opéct.
  4. V momentě, kdy je maso lehce opečené, přidáme korejský salát Kimchi, japonskou sójovou omáčku, japonskou omáčku Tsuyu a zálivku Kimchi no Moto.
  5. Přidáme vodu a za stálého míchání vaříme až do doby, kdy je maso kompletně uvařené.
  6. Až se tak stane, přidáme japonské pšeničné nudle Somen, které rozpůlíme.
  7. Teplotu snížíme a celý obsah hrnce vaříme zhruba další 4 minuty.
  8.  

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem