Korokke

Korokke

(japonské pečené krokety)

 

Ingredience:

  • 500 g brambor
  • 150g vepřového mletého masa
  • ½ cibule
  • trochu slunečnicového oleje
  • 2 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 50 ml smetany
  • hladká mouka
  • vejce
  • japonská strouhanka Panko
  • japonská omáčka Tonkatsu
  • japonská majonéza

 

 

Postup přípravy:

  • Brambory omyjeme ve vodě a vložíme do mikrovlnné trouby při výkonu 800W na cca 10 minut.
  • Takto uvařené brambory oloupeme a rozšťoucháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  • Na pánev přidáme trochu oleje, vepřové maso a nakrájenou cibuli. Začneme opékat a v momentě, kdy maso změní barvu, přidáme cukr a sójovou omáčku.
  • Maso s cibulí v omáčce opékáme až do doby, kdy se nám všechna omáčka z pánve vypaří.
  • Poté rozmícháme v míse šťouchané brambory, maso s cibulí a smetanu.
  • Ze vzniklého těsta vytvoříme tvar krokety.
  • Kroketu obalíme v mouce, vejci a japonské strouhance Panko.
  • Obalenou kroketu opékáme na pánvi dozlatova a podáváme s japonskou omáčkou Tonkatsu, nebo případně japonskou sójovou omáčkou. Můžeme přidat i japonskou majonézu.

 

Přejeme dobrou chuť!

 
235
2351235235

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem