Tonkatsu

Tonkatsu

(obalovaný vepřový plátek ve strouhance Panko)

 

Ingredience:

  • plátky vepřové krkovice
  • japonská strouhanka Panko
  • hladká mouka
  • vejce na obalení
  • japonská omáčka Tonkatsu
  • sůl
  • pepř
  • japonská majonéza
  • japonská rýže (příloha)

 

Postup přípravy:

  • Plátky vepřové krkovice naklepeme a lehce z obou stran osolíme a opepříme.
  • Maso z obou stran obalíme v mouce.
  • V misce rozšleháme vejce a maso v něm rovněž z obou stran obalíme.
  • Zopakujeme ještě jednou body 2 a 3.
  • Maso obalíme v japonské strouhance Panko.
  • Plátky masa smažíme při teplotě cca 170°C. Jednotlivé plátky rovnoměrně otáčíme až do doby, kdy je maso dozlatova osmažené z obou stran.
  • Osmažené plátky nakrájíme na malé proužky.
  • Podáváme s japonskou omáčkou Tonkatsu a japonskou majonézou, přílohou je rýže.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Záznamy nebyly nalezeny...

Tento web používá soubory cookie. Jedná se o informace, které jsou spojeny např. s nákupem a jsou používány k optimalizaci webu a reklam. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.