Yakiudon

(opečené silné nudle Udon s masem a zeleninou)

 

Ingredience (2 porce):

  • 2 porce japonských mražených nudlí Udon
  • 120g vepřového masa (plátky silné 3mm)
  • 1 paprika
  • ½ cibule
  • ½ mrkve
  • 1/8 zelí
  • 40ml japonské omáčky na nudle Tsuyu
  • japonský granulovaný rybí vývar Dashi no Moto
  • Katsuobushi (strouhaný tuňák)
  • 10ml japonské sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce japonského sezamového oleje
  • slunečnicový olej
  • sůl, pepř

 

 

 

Postup přípravy:

 

  • Papriku, cibuli, zelí, mrkev nakrájíme na menší kousky. Podobným způsobem zpracujeme i vepřové maso.
  • Do hrnce nalijeme minimálně litr vody (v případě mražených nudlí 1,5l) a přivedeme k varu. Přidáme nudle Udon a za stálého míchání vaříme 1 minutu. Po uplynutí této doby nudle scedíme.
  • Pánev rozehřejeme na silný plamen, přidáme slunečnicový olej, vložíme maso a zeleninu z bodu 1, přidáme japonský rybí vývar Dashi no Moto, sůl, pepř a vše za stálého míchání opékáme.
  • Ingredience z bodu 3 přesuneme do mísy nebo na talíř.
  • Do prázdné pánve vložíme japonský sezamový olej, přidáme nudle Udon, japonskou omáčku na nudle Tsuyu a chvíli opékáme. Jakmile jsou nudle opečené, vložíme veškeré ingredience z bodu 3, japonskou sójovou omáčku a vše za stálého míchání opékáme.
  • Vypneme plamen a dle potřeby dochutíme pepřem a solí.
  • Nakonec přidáme strouhaného tuňáka Katsuobushi.

                                                                                               

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem