Inari Sushi

Inari Sushi

 (ochucené sójové taštičky plněné rýží)

 

Ingredience:

  • voda
  • japonská rýže
  • smažené tofu Aburaage
  • japonská sójová omáčka
  • japonské sladké víno Mirin
  • nakládaný zázvor Beni Shoga
  • sezamová semínka
  • cukr
  • ocet na Sushi

 

Postup přípravy:

  • Smažené tofu Aburaage rozválíme hůlkami do placaté podoby.
  • Smažené tofu nožem rozpůlíme a zvětšíme otvor pro rýži.
  • Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu.
  • Když se voda začne vařit, tak vložíme taštičky do vody na cca 30 sekund až 1 minutu.
  • Po uplynutí této doby taštičky scedíme a otřeme kuchyňským papírem.
  • Do hrnce nalijeme 100 až 150 ml vody a půl balení rybího vývaru Dashi (2,5g). Přidáme také 1,5 polévkové lžíce cukru, 1,5 polévkové lžíce japonské sójové omáčky a 0,5 polévkové lžíce sladkého vína Mirin.
  • Omáčku vzniklou v bodě 6 pořádně promícháme a přivedeme k varu. Umístíme upravené smažené tofu.
  • Do hrnce umístíme na taštičky alobal a přikryjeme pokličkou (poklička by měla mít menší průměr než hrnec, aby se vešla dovnitř)
  • Vaříme takto 5-7 minut (do doby než se omáčka vyvaří).
  • Po uplynutí této doby vyjmeme upravené tofu z hrnce.
  • Do uvařené rýže nalijeme v daném poměru sushi ocet. Pořádně promícháme a přidáme nakrájený zázvor Beni Shoga a černý sezam. Vše ještě jednou pořádně promícháme.
  • Ze vzniklé směsi vytvoříme kuličky rýže, které umístíme do smaženého tofu.
  • Rýži umisťujeme do taštiček opatrně, abychom neporušili samotnou taštičku.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Záznamy nebyly nalezeny...

Tento web používá soubory cookie. Jedná se o informace, které jsou spojeny např. s nákupem a jsou používány k optimalizaci webu a reklam. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.