Katsudon

Katsudon

(obalovaný vepřový plátek s rýží)

Ingredience:

  • 1 plátek vepřové krkovice bez kosti
  • hladká mouka
  • japonská strouhanka Panko
  • 1 vejce (na obalení masa)
  • sůl, pepř
  • sušená mořská řasa Nori
  • ¼ cibule
  • 2 vejce
  • jarní cibulka

 

Ingredience na omáčku:

  • 2 polévkové lžíce japonského rýžového vína na vaření Ryorishu
  • 1/2 polévkové lžíce japonského granulovaného rybího vývaru Dashi no Moto
  • 2 polévkové lžíce japonského dochucovadla Mirin
  • 2,5 – 3 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 100 ml vody

 

Postup přípravy:

  • Maso z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na malé kousky ve tvaru půlměsíce.
  • Na talíři rozmícháme 1 vejce. Maso obalíme z obou stran v hladké mouce a poté v rozmíchaném vejci. Celý postup ještě jednou zopakujeme.
  • Maso obalíme v japonské strouhance Panko. Poté ho umístíme na pánev a smažíme při teplotě 170°C přibližně 4 minuty.
  • Mezitím přidáme do hrnce vodu, rýžové víno na vaření Ryorishu, dochucovadlo Mirin, cukr, japonskou sójovou omáčku a japonský rybí vývar Dashi no Moto. Celý obsah hrnce posypeme nakrájenou cibulí.
  • Vzniklou omáčku z bodu 4 přivedeme prudce k varu. Až se začne obsah hrnce vařit, tak teplotu snížíme a poté vaříme ještě další 2-3 minuty.
  • Na talíři rozmícháme zbylé dvě vejce s jarní cibulkou.
  • Maso, které jsme si připravili v bodě 3, nakrájíme na malé kousky a umístíme do hrnce s omáčkou.
  • Do hrnce poté přidáme půlku směsi, kterou jsme si připravili v bodě 6. Vaříme při střední teplotě do doby, kdy omáčka zhoustne. Poté přidáme druhou půlku směsi, kterou vaříme už jen pár sekund.
  • Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží, posypeme jarní cibulkou a nastříhanou řasou Nori.

 

Přejeme dobrou chuť!

 
65
410165410

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem

  • Kikkoman Shoyu 150ml - sójová omáčka  Novinka Kód: 246
    Skladem

    lahodná japonská sójová omáčka tradiční chutí - vhodná na sushi

    65 Kč
  • Shimaya dashi no moto 10x5g  Kód: 532
    Skladem
    tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou miso k přípravě miso polévky nebo jako přísada do nudlových polévek
    65 Kč
  • JFC Panko 340g  Kód: 1743
    Skladem

    Japonská strouhanka

    155 Kč
  • Hinode Hon Mirin 600mL  Kód: 688
    Skladem
    originální slazené japonské rýžové víno zlatavé barvy používané jako ochucovadlo při vaření; 13,5-14,5% alk./vol.
    320 Kč
  • Morita Kuradashi Hon Mirin 1L  Kód: 102593
    Skladem

    MIRIN japonské dochucovadlo k přípravě pokrmů které je nasládlé a obsahuje 14'% alkoholu

    410 Kč

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem