Gyudon

 

(hovězí maso se zeleninou v omáčce dashi)

 

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 1 balení hovězího roštěnce – 400g
  • 2 cibule
  • 1 balení japonských nudlí Shirataki - 200g
  • 500 ml vody
  • cca 135 ml japonské sójové omáčky
  • 100 ml japonského rýžového vína na vaření
  • 80g cukru krystal
  • 65 ml japonského dochucovadla Mirin
  • 1,5 polévkové lžíce japonského granulovaného vývaru Dashi
  • zázvor (čerstvý, tuba)
  • slunečnicový olej
  • vejce
  • nakládaný zázvor Beni Shoga

 

Postup přípravy:

 

1) Cibuli nakrájíme na větší kousky. Hovězí maso na kousky menší.

2) Japonské nudle Shirataki vložíme do síta a přelijeme vroucí vodou.

3) Poté japonské nudle Shirataki nakrájíme na kratší kusy, cca 5cm dlouhé.

4) Do tlakového hrnce přidáme hovězí maso a 200 ml vody.

5) Vaříme 10 minut od doby, kdy začne z tlakového hrnce stoupat pára.

6) Na pánvi rozetřeme trochu slunečnicového oleje a přidáme nakrájenou cibuli. Opékáme na vyšší teplotu a čekáme do doby, kdy cibule chytne zlatou barvu. Poté přidáme japonské nudle Shirataki.

6) Když je cibule připravena, přidáme na pánev uvařené hovězí maso z bodu 2.

7) Po chvíli postupně přidáme vodu, japonskou sójovou omáčku, rýžové víno na vaření, cukr, dochucovadlo Mirin, rybí vývar Dashi a zázvor.

8) Takto opékáme na pánvi při střední teplotě po dobu několika minut.

9) Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží, nakládaným zázvorem Beni Shoga a vejcem.

 

 

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 
65
320165320

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem

  • Kikkoman Shoyu 150ml - sójová omáčka Novinka Kód: 246
    Skladem

    lahodná japonská sójová omáčka tradiční chutí - vhodná na sushi

    65 Kč
  • Shimaya dashi no moto 10x5g Kód: 532
    Skladem

    tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou miso k přípravě miso polévky nebo jako přísada do nudlových polévek

    65 Kč
  • Kikkoman sójová omáčka 150 ml Kód: 248
    Skladem

    stolní sójová omáčka

    70 Kč
  • Sunplus Ito Konnyaku Shiro (Shirataki) 200g Kód: 102369
    Skladem

    Tyto nudle jsou vhodné pro lidi kteří mají dietu nebo bezlepkovou stravu protože neobsahují nic než vodu jsou jsou známé pod názvem SHIRATAKI

    Jsou vyrobeny z brambor KONŇAKU.

    Příprava je velice jednoduchá, stačí nudle propláchnout ve studené vodě a pak dát na dvě minuty do vroucí vody a scedit.

    80 Kč
  • Yamasa Shoyu 150ml Novinka Kód: 101293
    Skladem

    sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí

    100 Kč
  • Kikkoman sójová omáčka 1 l Kód: 466
    Skladem
    tmavá sójová omáčka

    160 Kč
  • Yamasa Shoyu 1l Novinka Kód: 915
    Skladem

    sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí

    200 Kč
  • Kadoya Pure Sesame Oil 218ml Kód: 101260
    Skladem

    velmi kvalitní 100% japonský sezamový olej 218ml

    235 Kč
  • Hinode Hon Mirin 600ml Kód: 100688
    Skladem

    originální slazené japonské rýžové víno zlatavé barvy používané jako dochucovadlo při vaření; 13,5-14,5% alk./vol.

    320 Kč

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Jedná se o informace, které jsou spojeny např. s nákupem a jsou používány k optimalizaci webu a reklam. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.