Hijiki + Kinpira Gobo

Hijiki

(vařené mořské řasy Hidžiki v sójové omáčce)

 

 

Ingredience:

  • 40–50g mořských řas Hijiki
  • Aburaage
  • 1 mrkev
  • 1 ks kuřecích prsou
  • Edamame
  • 4 polévkové lžíce japonského sezamového oleje
  • 6 polévkových lžic japonské omáčky Tsuyu
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 1 polévková lžíce cukru krystal

 

 

 

Postup přípravy:

 

Mořské řasy Hijiki vložíme do mísy se studenou vodou a necháme 30 minut odstát.

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Mrkev a Aburaage nakrájíme také na malé kousky.

Rozehřejeme pánev na středním ohni a vložíme sezamový olej. Poté vložíme kuřecí maso a lehce opékáme. Přidáme mrkev, Aburaage a vše dobře promícháme a znovu opékáme.

 

Po 30 minutách mořské řasy Hijiki scedíme a vložíme do pánve dohromady s Edamame a vše dobře promícháme s ostatními surovinami. Poté přidáme omáčku Tsuyu, cukr a vodu, lehce promícháme a vaříme po dobu zhruba 3 minut tak, aby se voda částečně odpařila.

 

 

Hijiki

Patří mezi nejoblíbenější řasy. Čerstvá řasa má hnědou barvu, ale usušením přechází do černé. Hijiki je japonská tradiční přísada používaná v polévkách a omáčkách. Tato řasa se divoce vyskytuje při pobřeží Japonska, Číny a Korei.

Je obzvlášť bohatá na vápník a železo, dále pak obsahuje hořčík, jód, zinek, sodík, vitaminy, bílkoviny a vlákninu. Japonci věří, že pravidelná konzumace této řasy zvyšuje obranyschopnost organismu a pomáhá na krásu.

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Kinpira Gobo

(vařený salát z Gobó a mrkve v sójové omáčce)

 

 

 

Ingredience:           

  • 1 balení mraženého Kinpira Gobo
  • 3 čajové lžíce japonského sezamového oleje (na opékání)
  • 4 polévkové lžíce japonské omáčky Tsuyu
  • 2 čajové lžíce cukru krystal
  • 1 polévková lžíce japonské sójové omáčky
  • 5 polévkových lžic vody
  • 1 polévková lžíce bílého praženého sezamu
  • 3 čajové lžíce japonského sezamového oleje (na dochucení)

 

 

 

 

 

Postup přípravy:

 

Rozehřejeme pánev na vyšší teplotu a přidáme sezamový olej. Vložíme celé balení Kinpira Gobo a opékáme. Poté přidáme omáčku Tsuyu, cukr, sójovou omáčku, vodu a opékáme, dokud se voda zcela neodpaří. Odstraníme z ohně, přidáme sezamový olej, pražený sezam a vše dobře promícháme.

 

 

Gobo

  • snižuje cholesterol
  • snižuje riziko vzniku rakoviny
  • léčí zánět močového měchýře
  • zvyšuje sexuální energii
  • výborné na kůži
  • působí proti stárnutí
  • výborné na dietu

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

  • Kikkoman sójová omáčka 150 ml Kód: 100246
    Kikkoman sójová omáčka 150 ml
    Skladem

    lahodná japonská sójová omáčka tradiční chutí - vhodná na sushi

    Původně: 80 Kč
    Ušetříte: 10 Kč (–12 %)

    70 Kč
  • Yamasa Shoyu 150ml Novinka Kód: 101293
    Yamasa Shoyu 150ml
    Skladem

    sojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí

    Původně: 110 Kč
    Ušetříte: 20 Kč (–18 %)

    90 Kč
  • Wel Pac Hijiki 42,5g Kód: 620
    Wel Pac Hijiki 42,5g
    Skladem

    Hidžiki - sušená mořská řasa ( tenké nudličky )

    160 Kč
  • Kikkoman sójová omáčka 500ml Kód: 247
    Kikkoman sójová omáčka 500ml
    Skladem

    tmavá sójová omáčka

    Původně: 220 Kč
    Ušetříte: 45 Kč (–20 %)

    175 Kč
  • Kikkoman sójová omáčka 1 l Akce Kód: 100466
    Kikkoman sójová omáčka 1 l
    Skladem

    tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop).

    Původně: 240 Kč
    Ušetříte: 50 Kč (–20 %)

    190 Kč
  • Kadoya Pure Sesame Oil 218ml Kód: 101260
    Kadoya Pure Sesame Oil 218ml
    Skladem

    velmi kvalitní 100% japonský sezamový olej 218ml

    290 Kč

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem