Kamameshi

Kamameshi

(japonské rizoto Kamameshi)

 

Ingredience:

  • 300g japonské rýže
  • 150g sladké lepkavé japonské rýže
  • 1 kus kuřecího stehenního řízku
  • 1 mrkev
  • 30-50g hub Shiitake
  • 1 plátek smaženého tofu Aburaage
  • 1,5 polévkové lžíce rýžového vína Saké (případně Ryorishu)
  • 4 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 2g japonského rybího vývaru Dashi
  • 1 polévková lžíce japonské omáčky Tsuyu
  • sójové boby Edamame
  • sezamový olej
  • japonský kořen Gobo
  • sůl (na výsledný pokrm)
  • 550ml vody
  • sušené mořské řasy Hijiki

 

Postup přípravy:

  • Oba druhy rýže několikrát omyjeme ve vodě. Poté vodu vylijeme.
  • Maso a zeleninu, smažené tofu Aburaage nakrájíme na malé kousky vhodné do rizota.
  • Na pánev rozetřeme trochu sezamového oleje a umístíme maso. Takto chvíli opékáme.
  • Mořské řasy Hijiki umístíme do mísy s vodou na cca 20 minut.
  • Poté přidáme na pánev zeleninu, ostatní ingredience (sójové boby Edamame, kořen Gobo, smažené tofu Aburaage), mořské řasy Hijiki a lehce opečeme.
  • Vodu, sójovou omáčku, cukr, japonský rybí vývar Dashi, japonskou omáčku Tsuyu a rýžové víno Saké umístíme do samostatné mísy a pořádně promícháme. Poté vše nalijeme do mísy s rýží a promícháme ještě jednou.
  • Maso, zeleninu, ostatní ingredience a smíchanou rýži s omáčkou umístíme do hrnce a začneme vařit na střední plamen. V momentě, kdy se voda v hrnci začne vařit, snížíme plamen a takto vaříme ještě cca 20 minut.
  • Po uvaření necháme rizoto v hrnci odstát po dobu cca 10 minut.

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 
235
2351235235

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem