Sukiyaki

Sukiyaki

(horký kotlík s masem, zeleninou a houbami)

 

Ingredience:

  • plátky hovězího masa – 400 až 500g
  • tofu – 1 balení
  • japonské nudle Shirataki – 1 balení
  • houby (Shiitake, Enoki)
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • čínské zelí
  • olej

 

Ingredience na omáčku:

  • japonská sójová omáčka – 100ml
  • japonské rýžové víno na vaření – 100ml
  • japonské sladké víno Mirin – 100ml
  • cukr – 3 až 4 polévkové lžíce
  • japonský rybí vývar Dashi no Moto – 4g
  • voda – 400ml

 

Postup přípravy:

  • Otevřeme balení tofu a vylijeme z něj vodu. Tofu nekrájíme a umístíme ho do mikrovlnné trouby na 1-2 minuty. Z tofu opět vyteče voda, kterou vylijeme.
  • Ohřáté tofu nakrájíme na kostičky a umístíme na pánev. Zde ho smažíme z obou stran až do doby, kdy je rovnoměrně opečené.
  • Do hrnce umístíme ingredience na omáčku a začneme vařit. Jakmile přivedeme omáčku k varu, tak stáhneme plamen.
  • Na pánev umístíme nakrájený pórek, který lehce opečeme. Poté přidáme kousky hovězího masa.
  • V momentě, kdy maso změní barvu, přidáme ostatní ingredience a omáčku.
  • Vše vaříme až do doby, kdy změkne mrkev.
  • Výsledný pokrm podáváme s vejce a japonskou rýží.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Záznamy nebyly nalezeny...