Tempura

Tempura

(smažená zelenina a mořské plody v těstíčku)

 

Ingredience:

  • japonská mouka Tempurako
  • hlávkové zelí
  • bílá ředkev
  • japonské koření Ichimi
  • slunečnicový olej
  • mrkev
  • červená cibule
  • cibule šalotka
  • japonský sezamový dresing
  • krevety
  • japonská omáčka Tsuyu
  • žampiony
  • lilek

 

Postup přípravy:

Příprava salátu:

Do mísy nalijeme studenou vodu, přidáme nakrájený hlávkový salát, nadrobno nakrájenou červenou cibuli a mrkev. Pro tento pokrm můžeme použít i jakýkoli jiný zeleninový salát.

Příprava dipů:

Bílou ředkev upravíme třením do kašovité podoby. Můžeme ji použít samotnou nebo v kombinaci s japonským kořením Ichimi. Další možností je použití japonské omáčky Tsuyu. Tuto omáčku převaříme a podáváme ji také v kombinaci s bílou ředkví.

Příprava Tempury:

Japonskou mouku Tempurako (100g) lehce rozmícháme s vodou (150ml).

Krevety, upravené do potřebné podoby obalíme v japonské mouce Tempurako a umístíme do lázně s vařícím olejem (180°C). Zde je ponecháme po dobu 1,5 – 2 minuty. Jako základ tohoto pokrmu můžeme kromě mořských plodů použít i například červenou papriku, cibuli šalotku, lilek, červenou cibuli nebo žampiony.

 

Přejeme dobrou chuť!

 
120
1901120190

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem