Takoyaki

Takoyaki

(tradiční pečené kuličky s chobotnicí)

 

Ingredience:

  • chobotnice
  • jarní cibulka
  • hladká mouka – 100g
  • vejce – 1 kus
  • japonská majonéza
  • japonská omáčka na Okonomiyaki (případně Tonkatsu omáčka)
  • nakládaný zázvor
  • japonský rybí vývar Dashi no Moto (5g – 1 balení)
  • japonská omáčka Tsuyu
  • voda – 350 ml
  • sůl
  • japonská nadrcená řasa Aonori
  • sušený strouhaný tuňák Katsuobushi

 

Postup přípravy:

  • Jarní cibulku nakrájíme nadrobno.
  • Chobotnici lehce povaříme v osolené vodě po dobu 3-5 minut.
  • Chapadýlka uvařené chobotnice nakrájíme na malé kousky, které jsou vhodné do kuliček Takoyaki.
  • V misce rozmícháme japonský rybí vývar Dashi no Moto a vejce. Postupně přilíváme vodu a trochu japonské omáčky Tsuyu (případně japonské sójové omáčky).
  • Přidáme hladkou mouku a opět pořádně promícháme. Lze přidat i špetku soli.
  • Do těsta přidáme zázvor, jarní cibulku a opět promícháme.
  • Poté výsledné těsto umístíme na speciální varnou plotnu (do každého otvoru cca 1 cm pod okraj).
  • Do každého otvoru přidáme kousek chobotnice.
  • Zbylé těsto vlijeme po celé ploše speciální varné plotny.
  • Špejlemi postupně otáčíme kuličky a čekáme, až se nám rovnoměrně opečou.
  • Kuličky Takoyaki podáváme s japonskou majonézou a omáčkou na Okonomiyaki. Navrch přisypeme strouhaného tuňáka Katsuobushi a nadrcenou řasu Aonori.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Záznamy nebyly nalezeny...