Nikujaga

Nikujaga

(vařené brambory s masem v sójové omáčce)

 

 

Ingredience:

 

  • 200g vepřového boku
  • 2-3 brambory
  • 1/2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 balení japonských nudlí Shirataki
  • 200 ml vývaru Dashi (lze také použít granulovaný vývar Dashi no Moto)
  • 1 polévková lžíce cukru krystal
  • 2 polévkové lžíce japonského rýžového vína na vaření Ryorishu
  • 2 polévkové lžíce japonského dochucovadla na vaření Mirin
  • 4 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
  • sůl
  • slunečnicový olej

 

 

 

 

Postup přípravy:

 

1) Maso, brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky.

2) Japonské nudle Shirataki vložíme do síta a přelijeme vroucí vodou.

3) Poté japonské nudle Shirataki nakrájíme na kratší kusy, cca 5cm dlouhé.

4) Do hrnce přidáme trošku oleje, vložíme maso a lehce opékáme.

5) Přidáme brambory, mrkev a cibuli a vše za stálého míchání opékáme.

6) Poté přidáme vývar Dashi, cukr, japonské rýžové víno na vaření Ryorishu, japonské  

     dochucovadlo Mirin a vše vaříme cca 5-10 minut.

7) Přidáme sůl, japonskou sójovou omáčku a vše vaříme, dokud brambory a mrkev

     nezměknou.

8) Ochutnáme a dle potřeby můžeme dochutit solí nebo můžeme přidat trošku japonské

     sójové omáčky.

9) Nakonec přidáme japonské nudle Shirataki a vše vaříme cca 5-10 minut

 

 

 

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 
65
320165320

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem