Nikujaga
Nikujaga
(vařené brambory s masem v sójové omáčce)
Ingredience:
- 200g vepřového boku
- 2-3 brambory
- 1/2 mrkve
- 1 cibule
- 1 balení japonských nudlí Shirataki
- 200 ml vývaru Dashi (lze také použít granulovaný vývar Dashi no Moto)
- 1 polévková lžíce cukru krystal
- 2 polévkové lžíce japonského rýžového vína na vaření Ryorishu
- 2 polévkové lžíce japonského dochucovadla na vaření Mirin
- 4 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
- sůl
- slunečnicový olej
Postup přípravy:
1) Maso, brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky.
2) Japonské nudle Shirataki vložíme do síta a přelijeme vroucí vodou.
3) Poté japonské nudle Shirataki nakrájíme na kratší kusy, cca 5cm dlouhé.
4) Do hrnce přidáme trošku oleje, vložíme maso a lehce opékáme.
5) Přidáme brambory, mrkev a cibuli a vše za stálého míchání opékáme.
6) Poté přidáme vývar Dashi, cukr, japonské rýžové víno na vaření Ryorishu, japonské
dochucovadlo Mirin a vše vaříme cca 5-10 minut.
7) Přidáme sůl, japonskou sójovou omáčku a vše vaříme, dokud brambory a mrkev
nezměknou.
8) Ochutnáme a dle potřeby můžeme dochutit solí nebo můžeme přidat trošku japonské
sójové omáčky.
9) Nakonec přidáme japonské nudle Shirataki a vše vaříme cca 5-10 minut
Přejeme dobrou chuť!
Nejprodávanější
-
Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kč
tmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop).
-
Shimaya dashi no moto 50g – Skladem80 Kč
tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou...
-
Kikkoman sójová omáčka 150 ml – Skladem70 Kč
lahodná japonská sójová omáčka tradiční chutí - vhodná na sushi
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem