Okonomiyaki

Okonomiyaki

(japonská placka Okonomiyaki)

   okonomiyaki

Ingredience (na 3 placky):

  • 180g japonské mouky Okonomiyakiko
  • japonská omáčka na Okonomiyaki
  • japonská majonéza
  • 2,5g japonského rybího vývaru Dashi (dle libosti)
  • 2 vejce
  • 180-200ml vody
  • nakládaný zázvor Beni shoga
  • krevety (dle libosti)
  • plátky vepřového boku
  • trochu jarní cibulky
  • 500g bílého zelí
  • strouhaný tuňák Katsuobushi
  • japonské sušené mořské řasy Aonori
  • slunečnicový olej
  • japonská sójová omáčka

 

 

Příprava těsta:

Nejprve nakrájíme bílé zelí. Do mísy nalijeme vodu a vejce. Poté přidáme japonskou mouku Okonomiyakiko a nakrájené bílé zelí a vše pořádně promícháme.

Dále nakrájíme zelí na tenké podlouhlé kousky a jarní cibulku nasekáme nadrobno. Očistíme a nakrájíme krevety. Vše přidáme do těsta, které jsme připravili v předešlém kroku a opět pořádně promícháme. Dle libosti můžeme přidat trochu rybího vývaru Dashi a sójové omáčky.

 

Příprava placky Okonomiyaki:

Na pánvi rozetřeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na teplotu 200°C (středně vysoká teplota). Těsto umístíme na rozpálenou pánev a upravíme ho do podoby lívance o průměru pánve a výšce 1cm. Umístíme navrch placky plátky vepřového boku. První stranu opékáme přibližně 4 minuty, poté placku obrátíme, zakryjeme poklicí a opékáme po dobu dalších 4 minut až do doby, kdy je placka z obou stran rovnoměrně opečena. Po uplynutí této doby placku ještě jednou obrátíme a na závěr opékáme ještě jednu minutu bez poklice.

Omáčkou Okonomiyaki potřeme celou jednu stranu výsledné placky. Poté přidáme japonskou majonézu, kterou ovšem neroztíráme. Posypeme strouhaným tuňákem Katsuobushi, japonskou sušenou řasou Aonori a placku nakrájíme na menší kousky. Přidáme také nakládaný zázvor Beni Shoga. Dle libosti můžeme kousky posypat nakrájenou řasou Nori.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Nejprodávanější

80
260180260

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem