Okonomiyaki

Okonomiyaki

(japonská placka Okonomiyaki)

   okonomiyaki

Ingredience (na 3 placky):

  • 180g japonské mouky Okonomiyakiko
  • japonská omáčka na Okonomiyaki
  • japonská majonéza
  • 2,5g japonského rybího vývaru Dashi (dle libosti)
  • 2 vejce
  • 180-200ml vody
  • nakládaný zázvor Beni shoga
  • krevety (dle libosti)
  • plátky vepřového boku
  • trochu jarní cibulky
  • 500g bílého zelí
  • strouhaný tuňák Katsuobushi
  • japonské sušené mořské řasy Aonori
  • slunečnicový olej
  • japonská sójová omáčka

 

 

Příprava těsta:

Nejprve nakrájíme bílé zelí. Do mísy nalijeme vodu a vejce. Poté přidáme japonskou mouku Okonomiyakiko a nakrájené bílé zelí a vše pořádně promícháme.

Dále nakrájíme zelí na tenké podlouhlé kousky a jarní cibulku nasekáme nadrobno. Očistíme a nakrájíme krevety. Vše přidáme do těsta, které jsme připravili v předešlém kroku a opět pořádně promícháme. Dle libosti můžeme přidat trochu rybího vývaru Dashi a sójové omáčky.

 

Příprava placky Okonomiyaki:

Na pánvi rozetřeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na teplotu 200°C (středně vysoká teplota). Těsto umístíme na rozpálenou pánev a upravíme ho do podoby lívance o průměru pánve a výšce 1cm. Umístíme navrch placky plátky vepřového boku. První stranu opékáme přibližně 4 minuty, poté placku obrátíme, zakryjeme poklicí a opékáme po dobu dalších 4 minut až do doby, kdy je placka z obou stran rovnoměrně opečena. Po uplynutí této doby placku ještě jednou obrátíme a na závěr opékáme ještě jednu minutu bez poklice.

Omáčkou Okonomiyaki potřeme celou jednu stranu výsledné placky. Poté přidáme japonskou majonézu, kterou ovšem neroztíráme. Posypeme strouhaným tuňákem Katsuobushi, japonskou sušenou řasou Aonori a placku nakrájíme na menší kousky. Přidáme také nakládaný zázvor Beni Shoga. Dle libosti můžeme kousky posypat nakrájenou řasou Nori.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Nejprodávanější

65
240165240

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

  • Shimaya dashi no moto 50g Kód: 100532
    Skladem

    tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou miso k přípravě miso polévky nebo jako přísada do nudlových polévek

    65 Kč
  • S&B Shichimi Togarashi 15g Kód: 101637
    Skladem

    7 druhů chilli

    90 Kč
  • Showa Okonomiyakiko 200g Kód: 102772
    Skladem

    Okonomiyaki jsou japonské placky se zelím, které se dají připravit na více způsobů. Záleží jakou dáte do směsi přísadu jestli mořské plody, maso či jen zeleninu. Z této směsi se také připravují Takoyaki.

    115 Kč
  • Otafuku Okonomi Sauce 300 ml Kód: 2401
    Skladem

    Tradiční velmi hustá omáčka na japonské placky OKONOMIYAKI. Omáčku lze použít též k jiným pokrmům nejlépe ke smaženým.

    185 Kč
  • QP Mayonnaise 500g Kód: 102860
    Skladem

    Japonská majonéza (500g).

    210 Kč
  • Showa Kinsei Okonomiyakiko 500g Kód: 104443
    Skladem

    Mouka na lívance Okonomiyaki

    Ingredience na tři porce: Okonomiyakiko prášek 150g, 2x vejce, 180ml vody, zelí nakrájené na drobno 200g.

    Příprava : prášek, vodu a vejce smícháme do hromady a vytvoříme těsto do kterého následně vmícháme nakrájené zelí. ( do těsta kromě zelí můžete třeba přidat nakrájenou chobotnici ale nemusíte ) Potom si rozehřejeme pánev kterou vymažeme olejem nebo tukem. Těsto nabereme naběračkou a dáme na pánev kde nám vznikne lívanec. Na vrch lívance dáme ( nemusíme ) tenké plátky tak 2mm nakrájeného vepřového boku. Asi po dvou minutách otočíme celu placku aby maso bylo dole a pečeme dalš 2minuty a pro jistotu otočíme ještě jednou aby těsto bylo uvařené také u prostřed lívance. Lívanec přendáme na talíř a dochutíme omáčkou Otafuku Okonomiyaki Sauce, Japonskou majonézou a na konec posypeme řasou aonori a tuňákem katsuobushi.  vše naleznete v našem eshopu.

     

     

    210 Kč
  • Wadakyu Katsuobushi 40g Kód: 101664
    Skladem

    sušený strouhaný tuňák

    240 Kč

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Jedná se o informace, které jsou spojeny např. s nákupem a jsou používány k optimalizaci webu a reklam. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.