Yakiniku

Omáčka na grilované maso Yakiniku

 

 Ingredience na cca 250ml omáčky:

  • ½ jablka
  • 1 menší cibule
  • 100ml japonské sójové omáčky
  • 50ml japonského rýžového vína na vaření Ryorishu
  • 1 polévková lžíce japonského sladkého vína na vaření Mirin
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžíce omáčky Toban-Djan (lze použít sójová pasta Miso)
  • 3 polévkové lžíce cukru krystal
  • 1 čajová lžíce japonského sezamového oleje
  • japonské koření sedmi druhů Shichimi Togarashi

 

 Příprava omáčky na grilované maso Yakiniku:

 

  • Jablko a cibuli nakrájíme na malé kousky.
  • Jablko, cibuli, česnek, japonskou sójovou omáčku, japonské rýžové víno na vaření Ryorishu, japonské sladké rýžové víno na vaření Mirin vložíme do mixéru a vše dobře rozmixujeme.
  • Z mixéru omáčku přesuneme do hrnce, přidáme cukr, omáčku Toban-Djan, japonský sezamový olej a na střední plamen vše za stálého míchání vaříme cca 3 minuty.
  • Na závěr dochutíme japonským kořením sedmi druhů Shichimi Togarashi.

 

 

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem