Agedashi Tofu + Nasu Agebitashi
Agedashi Tofu + Nasu Agebitashi
(smažené tofu s omáčkou cuju + smažený lilek s omáčkou cuju)
Ingredience:
- tofu
- čerstvý zázvor
- lilek
- jarní cibulka
- slunečnicový olej
- bílá ředkev
- japonský bramborový škrob Katakuriko
- japonské mořské řasy Nori
- japonský strouhaný tuňák Katsuobushi
- japonská omáčka Tsuyu
Postup přípravy:
Jarní cibulku nasekáme nadrobno. Bílou ředkev a čerstvý zázvor upravíme třením do kašovité podoby.
Příprava omáčky:
Japonskou omáčku Tsuyu smícháme s vodou v poměru přibližně 1:2. Vzniklou směs necháme poté povařit po dobu několika minut.
Agedashi Tofu:
Tofu nakrájíme na čtvrtiny, které posléze obalíme v japonském bramborovém škrobu Katakuriko. Obalené kousky tofu umístíme do lázně s vařícím olejem (175° - 180°C), kde je ponecháme smažit po dobu 1,5 – 2 minuty.
Nasu Agebitashi:
Lilek nakrájíme na menší kousky, které poté umístíme do lázně s vařícím olejem (175° - 180°C), kde je ponecháme po dobu přibližně 1 minuty až do doby, kdy jednotlivé kousky změknou.
Oba pokrmy podáváme s upravenou japonskou omáčkou Tsuyu, jarní cibulkou, bílou ředkví, čestvým zázvorem, japonským sušeným tuňákem Katsuobushi a japonskými mořskými řasami Nori.
Přejeme dobrou chuť!
Nejprodávanější
-
S&B Shichimi Togarashi 15g – Skladem90 Kč
Koření se sedmi druhy chilli (Tato cena platí pouze přes e-shop).
-
Kikkoman Tamari Gluten Free 150ml - bezlepková sójová omáčka – Skladem130 Kč
Tradiční japonská sojová omáčka bez pšenice
-
Kikkoman Tamari Gluten Free 1L - bezlepková sójová omáčka – Skladem240 Kč
Tradiční japonská sojová omáčka bez pšenice
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem