Agedashi Tofu + Nasu Agebitashi

Agedashi Tofu + Nasu Agebitashi

(smažené tofu s omáčkou cuju + smažený lilek s omáčkou cuju)

 

Ingredience:             

  • tofu
  • čerstvý zázvor
  • lilek
  • jarní cibulka
  • slunečnicový olej
  • bílá ředkev
  • japonský bramborový škrob Katakuriko
  • japonské mořské řasy Nori
  • japonský strouhaný tuňák Katsuobushi
  • japonská omáčka Tsuyu

 

  •  

Postup přípravy:

Jarní cibulku nasekáme nadrobno. Bílou ředkev a čerstvý zázvor upravíme třením do kašovité podoby.

 

Příprava omáčky:

Japonskou omáčku Tsuyu smícháme s vodou v poměru přibližně 1:2. Vzniklou směs necháme poté povařit po dobu několika minut.

 

Agedashi Tofu:

Tofu nakrájíme na čtvrtiny, které posléze obalíme v japonském bramborovém škrobu Katakuriko. Obalené kousky tofu umístíme do lázně s vařícím olejem (175° - 180°C), kde je ponecháme smažit po dobu 1,5 – 2 minuty.

 

Nasu Agebitashi:

Lilek nakrájíme na menší kousky, které poté umístíme do lázně s vařícím olejem (175° - 180°C), kde je ponecháme po dobu přibližně 1 minuty až do doby, kdy jednotlivé kousky změknou.

 

Oba pokrmy podáváme s upravenou japonskou omáčkou Tsuyu, jarní cibulkou, bílou ředkví, čestvým zázvorem, japonským sušeným tuňákem Katsuobushi a japonskými mořskými řasami Nori.

 

Přejeme dobrou chuť!

 
80
280180280

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem