Hiyashi Chuka

(studené nudle v omáčce s masem a zeleninou) – velmi populární jídlo pro teplé dny

 

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 2 porce pšeničných nudlí na Ramen
  • 2 vejce
  • 1/3 okurky
  • ½ rajčete
  • maso
  • nakládaný zázvor Beni Shoga
  • sušené mořské řasy Wakame
  • krabí tyčinky
  • japonská hořčice Karashi
  • sezamová semínka
  •  

Ingredience na omáčku:

  • 50ml japonské sójové omáčky
  • 60ml japonského rýžového octu Komesu
  • 70ml vody
  • 20g cukru krystal
  • trošku soli
  • 1 čajová lžíce japonského sezamového oleje

 

 

Postup přípravy:

 

  1. Přivedeme vodu k varu, vložíme nudle a za občasného míchání vaříme na silný plamen 2-3 minuty.
  2. Poté nudle přemístíme z hrnce do cedníku a propláchneme pod tekoucí studenou vodou.
  3. Nakrájíme si zeleninu, maso a vejce na tenké nudličky.
  4. Veškeré ingredience na omáčku vložíme do hrnce a za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
  5. Nudle přemístíme na talíř, ozdobíme nakrájenou zeleninou, masem, vejcem, krabími tyčinkami, nakládaným zázvorem Beni Shoga a mořskou řasou Wakame.
  6. Nakonec vše přelijeme již připravenou omáčkou.
  7. Můžeme dochutit sezamem a japonskou hořčicí Karashi.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Nejprodávanější

65
280165280

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem