Chirashi Sushi

Chirashi Sushi

(Chirashi Sushi salát)

 

Ingredience:

  • japonská sójová omáčka
  • lotosový kořen Renkon
  • japonský rýžový ocet Sushi Su
  • mrkev
  • vejce
  • japonská omáčka Tsuyu
  • houby Shiitake
  • japonské rýžové víno Sake
  • mořské řasy Nori

 

 

Postup přípravy:

  • Japonský lotosový kořen Renkon umístíme na pánev. Přidáme rýžový ocet Sushi Su a začneme vařit. Když se začne obsah pánve vařit, tak ztlumíme plamen a lotosový kořen s rýžovým octem přesuneme do mísy.
  • Vejce rozšleháme v misce, přidáme rýžové víno Saké (1 vejce = 1 čajová lžíce Saké a 1 čajová lžíce cukru) a trochu japonské omáčky Tsuyu.
  • Připravenou směs z bodu 2 umístíme na pánev a upravíme do podoby omelety. Necháme péct z obou stran po dobu několika sekund.
  • Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Nakrájíme také houby Shiitake. Obě suroviny umístíme do hrnce se sójovou omáčkou, japonským sladkým vínem Mirin a cukrem. Obsah hrnce přivedeme k varu a chvilku vaříme.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Záznamy nebyly nalezeny...

Tento web používá soubory cookie. Jedná se o informace, které jsou spojeny např. s nákupem a jsou používány k optimalizaci webu a reklam. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.