Soba

Soba

(nejoblíbenější japonské nudle)

 

Ingredience:

  • japonské pohankové nudle Soba
  • mořská řasa Konbu
  • japonské smažené tofu Aburaage
  • japonský sušený tuňák Katsuobushi
  • jarní cibulka, pórek
  • japonský rybí výrobek Kamaboko
  • japonská sójová omáčka
  • japonské dochucovadlo Mirin
  • japonský rybí vývar Dashi no Moto

 

 Postup přípravy:

Jarní cibulku a pórek nakrájíme nadrobno. Japonské smažené tofu Aburaage a japonský rybí výrobek Kamaboko nakrájíme na malé kousky.

 

Příprava rybího vývaru Dashi (700 – 800ml):

Do hrnce nalijeme studenou vodu (1 l) a přidáme mořskou řasu Konbu (10g). Po pár minutách zahřejeme na vysokou teplotu a necháme chvíli vařit. Poté přidáme japonský sušený tuňák Katsuobushi (20g). Celý obsah hrnce necháme stále pár minut vařit a poté vychladnout. Vzniklý rybí vývar po uplynutí této doby scedíme.

 

Příprava omáčky Tsuyu:

Do hrnce nalijeme námi vyrobený rybí vývar Dashi (1l), přidáme japonskou sójovou omáčku (100ml), japonské dochucovadlo Mirin (80ml) a 1/3 polévkové lžíce japonského rybího vývaru Dashi no Moto. Celý obsah hrnce necháme pár minut povařit.

 

Příprava nudlí Soba:

Japonské nudle Soba vaříme v hrnci s vodou po dobu přibližně 6 minut. Podáváme s omáčkou Tsuyu, japonským smaženým tofu Aburaage, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, pórkem a japonským rybím výrobkem Kamaboko.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 15 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 15 položek celkem