Mitarashi Dango

(sladké rýžové knedlíčky) ...používáme mouku z lepkavé rýže Shiratamako

Ingredience:

  • 120g japonské mouky z lepkavé rýže Shiratamako
  • 170g japonského hedvábného tofu

 

 

 

Postup přípravy:

  1. V míse smícháme mouku z lepkavé rýže, japonské hedvábné tofu a vytvoříme si těsto.
  2. Z těsta poté vytvoříme malé knedlíčky.
  3. Do hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu.
  4. Vložte knedlíčky do hrnce s vařící vodou a vařte 2-3 minuty. Jakmile knedlíčky vyplavou na povrch, dejte je do připravené mísy se studenou vodou a nechte vychladit.

 

Ingredience na omáčku:

  • 200ml vody
  • 60ml japonské sójové omáčky
  • 20g japonského bramborového škrobu Katakuriko
  • 80ml japonského dochucovadla na vaření Mirin
  • 4-5 polévkových lžic cukru krystal

 

 

 

Příprava omáčky:

  1. V míse smícháme všechny ingredience na omáčku.
  2. Poté omáčku přemístíme z mísy do hrnce a za stálého míchání ohříváme na silný plamen. Jakmile začne omáčka houstnout a je dostatečně horká, plamen vypneme.
  3. Vychlazené rýžové knedlíčky vložíme do omáčky a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem