Ramen

Ramen

(velmi populární japonská nudlová polévka s vepřovým masem)

 

Ingredience (Shoyu Ramen):

  • japonské nudle Ramen
  • plátky vepřové plece na japonský způsob
  • pórek
  • jarní cibulka
  • voda 
  •  

Postup přípravy:

Do hrnce nalijeme asi 0,5l studené vody. Zahřejeme na vysokou teplotu a umístíme balení obsahující plátky masa. Vaříme až do doby, kdy se maso rozmrazí a změkne. Pokud tento postup nebyl dostačující na rozmrznutí masa, tak ho lze poté umístit na pár minut do mikrovlnné trouby.

 

Příprava polévky:

Do misky nalijeme 300-350 ml vařící vody a přidáme polévku, která je součástí balení japonských nudlí Ramen. Následně vše pořádně promícháme.

V případě, že chceme výsledný pokrm slanější, tak můžeme na přípravu polévky použít méně vody (200-250 ml).

 

Příprava nudlí Ramen:

Do hrnce nalijeme minimálně litr studené vody (1 porce) a zahřejeme na vysokou teplotu. Až se začne voda vařit (stoupat pára), tak přidáme japonské nudle Ramen. Po vložení do lázně nudle promícháme, aby nebyly slepené, a za občasného míchání vaříme 2 minuty. Po uplynutí této doby těstoviny scedíme a polijeme studenou vodou.

 

Do mísy dáme uvařené japonské nudle Ramen, maso a na závěr polévku. Výsledný pokrm posypeme nakrájeným pórkem nebo jarní cibulkou.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Záznamy nebyly nalezeny...