Ramen

Ramen

(velmi populární japonská nudlová polévka s vepřovým masem)

 

Ingredience (Shoyu Ramen):

  • japonské nudle Ramen
  • plátky vepřové plece na japonský způsob
  • pórek, jarní cibulka, nakládaná kukuřice
  • voda
  • japonská omáčka Tsuyu
  • pražené mořské řasy se sezamem nebo mořské řasy Nori
  • vejce

 

Postup přípravy:

Do hrnce nalijeme asi 0,5l studené vody. Zahřejeme na vysokou teplotu a umístíme balení obsahující plátky masa. Vaříme až do doby, kdy se maso rozmrazí a změkne. Pokud tento postup nebyl dostačující na rozmrznutí masa, tak ho lze poté umístit na pár minut do mikrovlnné trouby.

 

Příprava vejce:

Do hrnce nalijeme vodu, kterou začneme vařit. Až se tak stane, tak vložíme vejce, které ponecháme v lázni po dobu 6-7 minut. Po uplynutí této doby vyjmeme vejce z lázně a sundáme z nich skořápku. Do hrnce poté nalijeme japonskou omáčku Tsuyu a vodu v poměru 1:1. Přidáme také trochu cukru a celý obsah hrnce mírně zahřejeme až do doby, kdy se cukr rozpustí. Poté umístíme do vzniklé omáčky uvařená vejce, která ponecháme v této lázni naložená přes noc.

 

Příprava polévky:

Do misky nalijeme 300-350 ml vařící vody a přidáme polévku, která je součástí balení japonských nudlí Ramen. Následně vše pořádně promícháme.
V případě, že chceme výsledný pokrm slanější, tak můžeme na přípravu polévky použít méně vody (200-250 ml).

 

Příprava nudlí Ramen:

Do hrnce nalijeme minimálně litr studené vody (1 porce) a zahřejeme na vysokou teplotu. Až se začne voda vařit (stoupat pára), tak přidáme japonské nudle Ramen. Poté nudle promícháme, aby nebyly slepené, a vaříme po dobu 2 minut. Po uplynutí této doby těstoviny scedíme a polijeme studenou vodou.

Do mísy dáme uvařené japonské nudle Ramen, maso a na závěr polévku. Výsledný pokrm posypeme nakrájeným pórkem, případně jarní cibulkou. Můžeme také přidat nakládanou kukuřici a mořské řasy Nori.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Záznamy nebyly nalezeny...