Ikameshi
(sépie plněná rýží)
Ingredience:
- 4ks sépie
- 180g sladké rýže
- 150ml vody
- 3 polévkové lžíce japonské sójové omáčky
- 1 polévková lžíce japonského dochucovadla Mirin
- 1 polévková lžíce japonského vína na vaření Ryorishu
- 3 polévkové lžíce cukru krystal
- zázvor
- ½ čajové lžíce japonského granulovaného rybího vývaru Dashi no Moto
Postup přípravy:
- Sladkou rýži několikrát propláchneme ve vodě a necháme odstát 30 – 60 minut ve studené vodě, poté rýži scedíme.
- Očistíme sépii.
- Pomocí vidličky tělo sépie na několika místech propíchneme, aby sépie při vaření nepopraskala.
- Sépii naplníme sladkou rýží do zhruba 70% a pomocí špejle sépii uzavřeme.
- Do tlakového hrnce vložíme vodu, sójovou omáčku, Mirin, Ryorishu, cukr, zázvor, Dashi no Moto a sépii z bodu 4.
- Poté uzavřeme hrnec poklicí a vše začneme vařit na velký plamen.
- Jakmile začne z tlakového hrnce unikat pára, plamen stáhneme a vaříme 10 minut.
- Hrnec opatrně otevřeme, sépii otočíme na druhou stranu, hrnec opět uzavřeme poklicí a postup opakujeme.
Přejeme dobrou chuť!
Legnépszerűbb termékek
- 
            
                Kikkoman sójová omáčka 1 l – Skladem190 Kčtmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop) 
- 
            
                Kikkoman sójová omáčka 500ml – Skladem175 Kčtmavá sójová omáčka (Tato cena platí pouze přes e-shop) 
- 
            
                Shimaya dashi no moto 50g – Skladem80 Kčtradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou... 
- 
            
                YAMASA Tokusen Pure Soy Sauce 300ml – Skladem210 Kčsojová omáčka velmi zavedené a populární japonské značky s tradiční chutí 
- 
            
                Kikkoman sójová omáčka 150 ml – Skladem80 Kčlahodná japonská sójová omáčka tradiční chutí - vhodná na sushi 
Oldal 1/ 1 - összesen 5 termék
Oldal 1/ 1 - összesen 5 termék

 
     
     
     
     
     
     
     
     
    