Miso Soup + Tonjiru

Miso Soup + Tonjiru

(nejpopulárnější japonská polévka + varianta s vepřovým masem)

 

Ingredience:

  • voda, slunečnicový olej
  • tofu
  • plátky vepřového masa
  • mořské řasy Wakame
  • japonský rybí vývar Dashi
  • japonská sójová pasta Miso
  • japonské zpracované brambory Konnyaku
  • mrkev, bílá ředkev
  • jarní cibulka
  • houby Shiitake
  • japonská sójová omáčka
  •  

Postup přípravy:

Mořské řasy Wakame umístíme do mísy se studenou vodou a zde je ponecháme po dobu přibližně 6 minut až do doby, kdy nabydou na objemu.

Tofu nakrájíme na kostičky vhodné do Miso polévky.

 

Příprava mrkve, bílé ředkve, Konnyaku a vepřového masa:

Bílou ředkev a mrkev podélně rozřízneme na poloviny, a poté je nakrájíme na malé kousky.

Zpracované brambory Konnyaku nakrájíme na kostičky.

Plátky vepřového masa nakrájíme na malé kousky.

 

Příprava Miso polévky:

Do hrnce umístíme 1 litr vody a přivedeme k varu. Postupně umístíme rybí vývar Dashi (1/2 polévkové lžíce) nakrájené tofu, mořské řasy Wakame a jarní cibulku. Sójovou pastu Miso (70g) přidáme až na samotném konci. Není vhodné ji umisťovat do vroucí vody. Celý obsah hrnce na závěr promícháme.

 

Příprava Tonjiru:

Do hrnce nalijeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na vyšší teplotu. Postupně přidáme nakrájené maso, mrkev, bílou ředkev, japonské zpracované brambory Konnyaku, japonské sušené houby Shiitake a trochu japonské sójové omáčky. Celý obsah ponecháme pár minut smažit.

Stejně, jako v případě polévky Miso, budeme potřebovat 1 litr vody, 70g japonské sójové pasty Miso a rybí vývar Dashi (1/2 polévkové lžíce). Pokrm Tonjiru se podává bez mořských řas Wakame.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Bestsellers

Page 1 of 1 - 3 items total

Page 1 of 1 - 3 items total