Okonomiyaki

Okonomiyaki

(japonská placka Okonomiyaki)

   okonomiyaki

Ingredience (na 3 placky):

  • 180g japonské mouky Okonomiyakiko
  • japonská omáčka na Okonomiyaki
  • japonská majonéza
  • 2,5g japonského rybího vývaru Dashi (dle libosti)
  • 2 vejce
  • 180-200ml vody
  • nakládaný zázvor Beni shoga
  • krevety (dle libosti)
  • plátky vepřového boku
  • trochu jarní cibulky
  • 500g bílého zelí
  • strouhaný tuňák Katsuobushi
  • japonské sušené mořské řasy Aonori
  • slunečnicový olej
  • japonská sójová omáčka

 

 

Příprava těsta:

Nejprve nakrájíme bílé zelí. Do mísy nalijeme vodu a vejce. Poté přidáme japonskou mouku Okonomiyakiko a nakrájené bílé zelí a vše pořádně promícháme.

Dále nakrájíme zelí na tenké podlouhlé kousky a jarní cibulku nasekáme nadrobno. Očistíme a nakrájíme krevety. Vše přidáme do těsta, které jsme připravili v předešlém kroku a opět pořádně promícháme. Dle libosti můžeme přidat trochu rybího vývaru Dashi a sójové omáčky.

 

Příprava placky Okonomiyaki:

Na pánvi rozetřeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na teplotu 200°C (středně vysoká teplota). Těsto umístíme na rozpálenou pánev a upravíme ho do podoby lívance o průměru pánve a výšce 1cm. Umístíme navrch placky plátky vepřového boku. První stranu opékáme přibližně 4 minuty, poté placku obrátíme, zakryjeme poklicí a opékáme po dobu dalších 4 minut až do doby, kdy je placka z obou stran rovnoměrně opečena. Po uplynutí této doby placku ještě jednou obrátíme a na závěr opékáme ještě jednu minutu bez poklice.

Omáčkou Okonomiyaki potřeme celou jednu stranu výsledné placky. Poté přidáme japonskou majonézu, kterou ovšem neroztíráme. Posypeme strouhaným tuňákem Katsuobushi, japonskou sušenou řasou Aonori a placku nakrájíme na menší kousky. Přidáme také nakládaný zázvor Beni Shoga. Dle libosti můžeme kousky posypat nakrájenou řasou Nori.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Meistverkauft

Seite 1 von 1 - 9 Artikel insgesamt

  • Shimaya dashi no moto 50g Art.-Nr.: 100532
    Shimaya dashi no moto 50g
    Skladem

    tradiční základ na rybí polévku z tuňáka bonito; používá se s pastou miso k přípravě miso polévky nebo jako přísada do nudlových polévek

    €3,28
  • S&B Shichimi Togarashi 15g Art.-Nr.: 101637
    S&B Shichimi Togarashi 15g
    Skladem

    Koření se sedmi druhy chilli (Tato cena platí pouze přes e-shop).

    €3,69
  • Otafuku Okonomi Sauce 300 g Art.-Nr.: 2401
    Otafuku Okonomi Sauce 300 g
    Skladem

    Tradiční velmi hustá omáčka na japonské placky OKONOMIYAKI. Omáčku lze použít též k jiným pokrmům nejlépe ke smaženým.

    €7,59
  • Otafuku Okonomi Sauce 500 g Art.-Nr.: 100435
    Otafuku Okonomi Sauce 500 g
    Skladem

    hnědá hustá omáčka vhodná na zalití lívanců a smažených masných pokrmů jako Okonomiyaki a Takoyaki (Tato cena platí pouze přes e-shop)

    Ursprünglich: €9,02
    Sie sparen: €1,23 (–13 %)

    €7,79
  • QP Majonnaise no egg 205g Art.-Nr.: 5651
    QP Majonnaise no egg 205g
    Skladem

    žlutější, bohatší, krémovější a chutnější japonská majonéza vyrobená s použitím rýžového octu, bez vajec

    Ursprünglich: €9,84
    Sie sparen: €2,05 (–20 %)

    €7,79
  • Otafuku Spicy Okonomi Sauce 300 g Art.-Nr.: 6555
    Otafuku Spicy Okonomi Sauce 300 g
    Skladem

    Tradiční velmi hustá omáčka na japonské placky OKONOMIYAKI ( PÁLIVÁ ). Omáčku lze použít též k jiným pokrmům nejlépe ke smaženým.

    €8,20
  • 822978 front def Art.-Nr.: 7513
    Kohyo Katsuobushi (Bonito Flakes) 25g
    Skladem

    sušený strouhaný tuňák

    €8,61
  • QP Mayonnaise 500 g Art.-Nr.: 102860
    QP Mayonnaise 500 g
    Skladem

    Japonská majonéza (450 g).

    €10,66
  • Kadoya Pure Sesame Oil 218ml Art.-Nr.: 101260
    Kadoya Pure Sesame Oil 218ml
    Skladem

    velmi kvalitní 100% japonský sezamový olej 218ml

    €11,89

Seite 1 von 1 - 9 Artikel insgesamt