Udon

Udon

(populární silné japonské pšeničné nudle ve vývaru)

 

Ingredience:

  • japonské mražené nudle Udon
  • plátky vepřové krkovice
  • japonský bramborový škrob Katakuriko
  • japonská omáčka Tsuyu
  • voda
  • jarní cibulka

 

Postup přípravy:

Jarní cibulku nakrájíme na menší kousky, podobným způsobem zpracujeme i vepřové maso. Kousky masa lehce obalíme v japonském bramborovém škrobu Katakuriko.

 

Příprava omáčky:

Do hrnce nalijeme japonskou omáčku Tsuyu (cca 30ml) a 200 ml studené vody. Celý obsah hrnce pořádně promícháme a poté zahřejeme na vysokou teplotu. Omáčku necháme chvilku vařit, přidáme nakrájenou jarní cibulku a vepřové maso. Vaříme až do doby, kdy maso změní barvu a viditelně změkne.

 

Příprava nudlí:

Do hrnce nalijeme minimálně litr vody (v případě mražených nudlí 1,5l) a přivedeme k varu. Přidáme nudle Udon a ponecháme takto vařit přibližně 4 minuty (na vysokou teplotu). Během vaření nudle pořádně promícháváme. V případě potřeby můžeme snížit teplotu varu na polovinu.

 

Po uplynutí této doby nudle scedíme a přendáme do misky. Nudle podáváme s upravenou japonskou omáčkou Tsuyu.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

Záznamy nebyly nalezeny...