Tori Karaage

Tori Karaage

(marinované kuřecí kousky)

 

Ingredience (pro 500g masa):

  • česnek, čerstvý zázvor, citron
  • japonské rýžové víno Ryorishu (3 polévkové lžíce)
  • japonská sójová omáčka (4 polévkové lžíce)
  • japonské dochucovadlo Mirin (1 polévková lžíce)
  • kuřecí stehna (500g)
  • slunečnicový olej
  • japonský sezamový olej (1/2 polévkové lžíce)
  • japonská mouka Karaageko
  • japonský bramborový škrob Katakuriko
  • bílý pepř (1/4 polévkové lžíce)
  • voda
  • vejce
  • sůl

 

Postup přípravy:

Česnek oloupeme a nakrájíme na stroužky. Podobným způsobem zpracujeme zázvor. Poté obě suroviny nastrouháme do oddělených misek. Mezitím nalijeme do hrnce přibližně 3 litry slunečnicového oleje a zahřejeme na vysokou teplotu (vaříme při teplotě 170°C). Do samostatné misky rozšleháme jedno vejce.

 

Příprava omáčky na obalování:

Do jedné misky smícháme japonské rýžové víno Ryorishu, dochucovadlo Mirin, sójovou omáčku a sezamový olej. Poté přidáme do misky bílý pepř a celý obsah promícháme. Pokud nechceme omáčku připravovat sami, můžeme použít speciální japonskou mouku Karaageko, která je určená na obalování masa.

 

Příprava masa:

Maso z jedné strany osolíme a přikryjeme ubrouskem po dobu pěti minut. Po uplynutí této doby ho rozřízneme napůl a upravíme do podoby podlouhlých plátků. Poté maso nakrájíme na malé kousky, které obalíme v omáčce a v rozšlehaném vejci. Přidáme čajovou lžičku česneku, a také zázvoru. Takto ponecháme po dobu pěti minut.

 

Po uplynutí této doby obalíme maso v japonském bramborovém škrobu Katakuriko a vložíme ho do hrnce s vařícím olejem. Smažíme po dobu tří minut.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 14 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 14 položek celkem