Teriyaki chicken

Teriyaki chicken

(kuře ve sladko-sójové omáčce)

 

Ingredience:

  • kuřecí maso
  • cukr – 40g
  • japonská sójová omáčka – 100ml
  • japonské rýžové víno Ryorishu – 100ml
  • japonské dochucovadlo Mirin – 100ml
  • česnek – 40g
  • čerstvý zázvor – 40g
  • cibule
  • bílý pepř, sůl
  • japonský granulovaný kuřecí vývar na čínský způsob – 1 čajová lžička
  • slunečnicový olej
  • hladká mouka

 

Příprava omáčky Teriyaki:

 

Zázvor nakrájíme na tenké plátky, česnek oloupeme a nakrájíme na stroužky.

Mezitím nalijeme do nádoby japonskou sójovou omáčku, japonské dochucovadlo Mirin a japonské rýžové víno Ryorishu. Po chvíli přidáme cukr a vše pořádně promícháme. Výslednou omáčku přemístíme do hrnce, který zahřejeme na vysokou teplotu (cca 170°C). Přidáme nakrájený česnek, zázvor, japonský kuřecí vývar, trochu cibule a necháme pár minut povařit.

 

Příprava masa:

 

Maso nakrájíme na tenké plátky a z jedné strany opepříme a osolíme. Mezitím přidáme na pánev přiměřené množství oleje a zahřejeme na vysokou teplotu (cca 200°C). Přidáme maso a z každé strany necháme smažit 4-5 minut.

 

Maso po vyjmutí z lázně nakrájíme na malé kousky. Na samostatnou pánev poté vlijeme omáčku Teriyaki a zahřejeme na středně vysokou teplotu (cca 120°C). Po chvíli přidáme kuřecí kousky a necháme je smažit po dobu přibližně 5 minut.

 

Přejeme dobrou chuť!DSC02357

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 13 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 13 položek celkem