Ika to Satoimo

Ika to Satoimo no Nimono

(vařená sépie s japonskými brambory Satoimo)

 

Ingredience:

  • sépie
  • japonská sójová omáčka – 1 polévková lžíce
  • japonské rýžové víno na vaření Ryorishu – 1 polévková lžíce
  • japonské dochucovadlo Mirin – 1 polévková lžíce
  • japonská omáčka Tsuyu – 50 ml
  • cukr – 1 polévková lžíce
  • japonské mražené brambory Satoimo
  • japonská rýže
  • voda – okolo 300 až 350 ml

 

Postup přípravy:

  • Nejprve vyčistíme vnitřek sépie, kterou následně nakrájíme na malé kousky - cca 1cm široké.
  • Japonské brambory Satoimo necháme lehce rozmrazit a poté jednotlivé kousky nakrájíme na poloviny.
  • Na pánev umístíme japonskou sójovou omáčku, japonské dochucovadlo Mirin, japonské rýžové víno na vaření Ryorishu, japonskou omáčku Tsuyu, vodu a cukr. Celý obsah pánve přivedeme k varu a poté přidáme kousky nakrájené sépie.
  • Vaříme po dobu 3 minut a poté vyjmeme sépii z lázně.
  • Do pánve s omáčkou umístíme nakrájené brambory Satoimo. Pánev přikryjeme pokličkou a vaříme 10 minut až do doby, kdy nám brambory změknou.
  • Poté znovu přidáme nakrájenou sépii a necháme vařit dalších 5 minut.
  • Podáváme s japonskou rýží.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem