Curry + Tomato Chicken Curry

Curry

(Karé omáčka – jedno z nejpopulárnějších japonských jídel)

 

Ingredience (pro 8 porcí):

  • hovězí maso (případně vepřové či kuřecí) – 300g
  • cibule – 500g
  • brambory – 200g
  • mrkev – 200g
  • voda – 1l
  • bobkový list - 2 kusy
  • japonská omáčka Karé – 230g (1 krabice)
  • japonská sójová omáčka – 1 čajová lžíce
  • kečup – 1 polévková lžíce
  • japonská omáčka na Okonomiyaki – 2-3 čajové lžíce
  • slunečnicový olej

 

Postup přípravy:

Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na menší kousky. Stejným způsobem zpracujeme i hovězí maso. Do tlakového hrnce nalijeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na střední teplotu. Po chvíli přidáme v tomto pořadí: cibuli, mrkev a brambory. Za občasného míchání necháme smažit až do doby, kdy cibule v hrnci změkne. Poté přidáme maso a celý proces opakujeme. V momentě, kdy maso změní barvu, přidáme vodu a bobkový list.

Poté hrnec přiklopíme a necháme takto vařit okolo 20 – 25 minut. Je možno přilít více vody v případě jejího nedostatku.

Celý obsah přelijeme do normálního hrnce. Necháme pár minut vychladnout a můžeme z lázně vyjmout bobkový list. Poté zahřejeme hrnec na střední teplotu a za soustavného míchání přidáváme japonskou omáčku Karé. Necháme takto vařit po dobu 5 minut. Na závěr přidáme sójovou omáčku, kečup a japonskou omáčku na Okonomiyaki.

Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Tomato Chicken Curry

(omáčka Karé – varianta s rajčaty a kuřecím masem)

 

Ingredience:

  • kuřecí maso – 400g
  • cibule – 4 kusy
  • česnek – 1 stroužek
  • konzervovaná loupaná rajčata – 2 plechovky
  • bobkový list – 2 kusy
  • japonská omáčka Karé
  • voda – 500 ml
  • slunečnicový olej

 

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky.

Do hrnce nalijeme trochu slunečnicového oleje a zahřejeme na střední teplotu. Po chvíli umístíme dovnitř česnek a maso. V momentě, kdy maso změní barvu, přidáme cibuli. Po pár minutách smažení přidáme ještě vodu, konzervovaná loupaná rajčata a bobkový list.

Poté hrnec přiklopíme a necháme takto vařit okolo 20 – 30 minut (tlakový hrnec = 6 minut). Je možno přilít více vody v případě jejího nedostatku.

Necháme pár minut vychladnout a můžeme z lázně vyjmout bobkový list. Poté zahřejeme hrnec na střední teplotu a za soustavného míchání přidáváme japonskou omáčku Karé. Necháme takto vařit po dobu 5 minut

Výsledný pokrm podáváme s japonskou rýží.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Nejprodávanější

130
2901130290

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

  • S&B Golden Curry Hot 92g Kód: 1285
    S&B Golden Curry Hot 92g
    Skladem

    curry omáčka - jedno z nejpopulárnějších japonských jídel, jednoduchá příprava za 15 min, přílohou je rýže; ostré

    130 Kč
  • House Kokumaro Curry Hot 140g Kód: 102469
    House Kokumaro Curry Hot 140g
    Skladem

    curry omáčka - jedno z nejpopulárnějších japonských jídel.

    160 Kč
  • S&B Golden Curry Med Hot 220 g Kód: 100831
    S&B Golden Curry Med Hot 220 g
    Skladem

    Základ pro omáčku curry středně pálivá

    Původně: 195 Kč
    Ušetříte: 35 Kč (–17 %)

    160 Kč
  • S&B Golden Curry Mild 220 g Kód: 100511
    S&B Golden Curry Mild 220 g
    Skladem

    jemná curry omáčka

    Původně: 195 Kč
    Ušetříte: 35 Kč (–17 %)

    160 Kč
  • Otafuku Okonomi Sauce 500 g Kód: 100435
    Otafuku Okonomi Sauce 500 g
    Skladem

    hnědá hustá omáčka vhodná na zalití lívanců a smažených masných pokrmů jako Okonomiyaki a Takoyaki (Tato cena platí pouze přes e-shop)

    Původně: 220 Kč
    Ušetříte: 30 Kč (–13 %)

    190 Kč
  • Kadoya Pure Sesame Oil 218ml Kód: 101260
    Kadoya Pure Sesame Oil 218ml
    Skladem

    velmi kvalitní 100% japonský sezamový olej 218ml

    290 Kč

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem